Sposób przygotowania:
Exspresowe ciasteczka z makiem
Gotową masę makową wyjąć z puszki, wymieszać z posiekanymi orzechami i skórką pomarańczową. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny. Delikatnie rozwinąć z papieru, brzegiem ciasta ułożyć wałek z masy makowej, ciasno zawinąć, odciąć nożem od pozostałej części. Pokroić na kawałki, ułożyć na wyłożonej papierem blaszce, posmarować białkiem wymieszanym z cukrem waniliowym, posypać posypką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 12-15 minut.
![Exspresowe ciasteczka z makiem Exspresowe ciasteczka z makiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/exspresowe-ciasteczka-z-makiem-181601.jpg)
![Exspresowe ciasteczka z makiem Exspresowe ciasteczka z makiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/exspresowe-ciasteczka-z-makiem-181602.jpg)
![Exspresowe ciasteczka z makiem Exspresowe ciasteczka z makiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/exspresowe-ciasteczka-z-makiem-181603.jpg)
![Exspresowe ciasteczka z makiem Exspresowe ciasteczka z makiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/exspresowe-ciasteczka-z-makiem-181604.jpg)
zozolek
misia5
Netka