Sposób przygotowania:
Słodkie pisanki
Wafle zetrzeć na tarce, dodać do startych pokrojona w kostkę zimna margarynę, cukier, mąkę oraz jajko, zagnieść ciasto i odstawić na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy i wyciąć foremką ciasteczka które ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st około 8-10 minut. Wystudzone ciastka dowolnie ozdobić cukrowymi posypkami i gęstym lukrem przygotowanym z 1 szklanki cukru pudru oraz niewielkiej ilości wody, cukier puder ucieramy z wodą do momentu uzyskania gładkiego oraz lekko lejącego się lukru.
zbysiowa
karola25
iziona
Ciasteczka są raczej wilgotne jedno jest pewne są mięciutkie.
Kraina Miodem Płynąc
iziona
Bardzo mi miło :)