Sposób przygotowania:
Słodycz bez końca wg Magdy
półtorej szklanki wody zagotować z cukrem i sokiem z cytryny
Wrzucić oczyszczone truskawki (pozostawić kilka najładniejszych) i gotowić 5 minut, przetrzeć przez sito lub zmiksować,Mąkę rozprowadzić zimną wodą (pół
szklanki) i powoli wlęwać do gorącego przecieru z truskawek. Podgrzewać.na małym ogniu stale mieszając, do chwili, gdy kisiel
zgęstnieje. Dodać pozostawione truskawki,,wymieszać i przela do wypłukanej zimną wodą salaterki (albo do kilku miseczek).
odstawić do wystygnięcia. Możma przybrać
kleksami bitej śmietany (w sprayu lub z torebki).
Wrzucić oczyszczone truskawki (pozostawić kilka najładniejszych) i gotowić 5 minut, przetrzeć przez sito lub zmiksować,Mąkę rozprowadzić zimną wodą (pół
szklanki) i powoli wlęwać do gorącego przecieru z truskawek. Podgrzewać.na małym ogniu stale mieszając, do chwili, gdy kisiel
zgęstnieje. Dodać pozostawione truskawki,,wymieszać i przela do wypłukanej zimną wodą salaterki (albo do kilku miseczek).
odstawić do wystygnięcia. Możma przybrać
kleksami bitej śmietany (w sprayu lub z torebki).