Sposób przygotowania:
Słodziak
Dużą prostokątną blachę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć 1szą warstwę herbatników.
Przygotować masę budyniową: 1/2 l mleka zagotować, w 1/4 l rozmieszać budynie z cukrem, dodac do gotującego się mleka. Ostudzony budyń utrzeć z masłem (dodając po łyżce).
Masa śmietankowa: Śnieżkę ubić na mleku.
Masa krówkowa: Wszystkie składniki doprowadzić do wrzenia w garnku z grubym dnem cały czas mieszając. Gdy masa będzie beżowa, gęsta i wykaże tendencje do przypalania się, zdjąć garnek z ognia i ucierać masę kilka minut.
Ułożenie od dołu:
herbatniki
masa budyniowa
herbatniki + krakersy
bita śnieżka
krakersy
masa krówkowa
orzechy w karmelu
Przygotować masę budyniową: 1/2 l mleka zagotować, w 1/4 l rozmieszać budynie z cukrem, dodac do gotującego się mleka. Ostudzony budyń utrzeć z masłem (dodając po łyżce).
Masa śmietankowa: Śnieżkę ubić na mleku.
Masa krówkowa: Wszystkie składniki doprowadzić do wrzenia w garnku z grubym dnem cały czas mieszając. Gdy masa będzie beżowa, gęsta i wykaże tendencje do przypalania się, zdjąć garnek z ognia i ucierać masę kilka minut.
Ułożenie od dołu:
herbatniki
masa budyniowa
herbatniki + krakersy
bita śnieżka
krakersy
masa krówkowa
orzechy w karmelu