Sposób przygotowania:
Słoikowy serniczek na zimno z chia, galaretką
Do miseczki przełożyć serek, dodać mleko i cukier. Wymieszać. Następnie dodać chia, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Ciasto lub biszkopty pokroić w małą kostkę. Na dno słoika wsypać połowę rozdrobnionego ciasta, skropić sokiem z cytryny wymieszaną z wodą. Na to dać 2 czubate łyżki serka.
Galaretkę rozdrobnić widelcem i połowę wyłożyć na serek.
Na galaretkę ułożyć pokrojoną nektarynkę – połowę owocu. Następnie ułożyć po jeszcze jednej warstwie każdego produktu. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Smacznego!
Ciasto lub biszkopty pokroić w małą kostkę. Na dno słoika wsypać połowę rozdrobnionego ciasta, skropić sokiem z cytryny wymieszaną z wodą. Na to dać 2 czubate łyżki serka.
Galaretkę rozdrobnić widelcem i połowę wyłożyć na serek.
Na galaretkę ułożyć pokrojoną nektarynkę – połowę owocu. Następnie ułożyć po jeszcze jednej warstwie każdego produktu. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Smacznego!