Sposób przygotowania:
Zupa-krem z kalarepyETAP 1:
Z kalarepy odkroić liści, umyć i z grubsza poszatkować. Umytą kalarepę pokroić w dużą kostkę ( wraz ze skórą).
Seler i por również pokroić na mniejsze kawałki.
W garnku rozgrzać olej, na który wrzucić seler i por. Zeszklić.
ETAP 2:
Dodać kalarepę i smażyć całość około 3-4 minuty. Po tym czasie wlać wodę i doprowadzić do zagotowania.
Po około 5 minutach od zagotowania dodać liście i całość gotować do miękkości warzyw.
ETAP 3:
Gdy to nastąpi zdjąć zupę z ognia, dodać pokrojonego ze skórą ogórka i ryż, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Gdy zupa lekko przestygnie dokładnie zmiksować blenderem. Przed podaniem porządnie podgrzać.
Smacznego!