Sposób przygotowania:
Serniczek na zimno
Herbatniki kruszymy ( powinny mieć konsystencję mąki) i łączymy z rozpuszczonym olejem kokosowym-powinny wyglądać jak mokry piasek. Wysypujemy na dno tortownicy i lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki.
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia.
Wszystkie serki przekładamy do miski i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy ostudzoną galaretkę i jeszcze chwilę blendujemy aż składniki dobrze się połączą.
Przekładamy masę sernikową na spód herbatnikowy i wyrównujemy. Posypujemy orzechami i wstawiamy do lodówki.
Najlepszy sernik jest na drugi dzień.
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia.
Wszystkie serki przekładamy do miski i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy ostudzoną galaretkę i jeszcze chwilę blendujemy aż składniki dobrze się połączą.
Przekładamy masę sernikową na spód herbatnikowy i wyrównujemy. Posypujemy orzechami i wstawiamy do lodówki.
Najlepszy sernik jest na drugi dzień.