Sposób przygotowania:
Smaczne ciasto z truskawkami
Truskawki oczyszczamy z szypułek płuczemy je i osączamy. J
ajka wybijamy oddzielnie białka i oddzielnie żółtka. Białka ubijamy na sztywno(można ze szczyptą soli), dodajemy cukier i żółtka. Ubijamy cały czas i dodajemy majonez i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Większość ciasta przekładamy do dwóch przygotowanych keksówek.
Do ciasta które zostało dodajemy kakao i wodę. Dokładnie mieszamy i wykładamy na ciasto w blaszkach. Widelcem albo patyczkiem zakręcamy kilka razy w cieście.
Na przygotowane ciasto wykładamy osączone truskawki. Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Po wystudzeniu ciasto oblewamy polewą czekoladową.
ajka wybijamy oddzielnie białka i oddzielnie żółtka. Białka ubijamy na sztywno(można ze szczyptą soli), dodajemy cukier i żółtka. Ubijamy cały czas i dodajemy majonez i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Większość ciasta przekładamy do dwóch przygotowanych keksówek.
Do ciasta które zostało dodajemy kakao i wodę. Dokładnie mieszamy i wykładamy na ciasto w blaszkach. Widelcem albo patyczkiem zakręcamy kilka razy w cieście.
Na przygotowane ciasto wykładamy osączone truskawki. Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Po wystudzeniu ciasto oblewamy polewą czekoladową.