Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami pod chmurką
Do miski przełożyć miękka margarynę i chwilę miksować mikserem. Następnie dodać obydwa cukry i ucierać aż cukry się rozpuszczą. Potem dodać jajko i nadal ucierając dodawać po jednym żółtku. Gdy masa jest jednolita przesiać mąkę i proszek do pieczenia, wlać mleko i wymieszać ciasto. Gęste ciasto przełożyć do formy o wymiarach 22 x 29 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypać bułką tartą. Umyte i osuszone truskawki obtoczyć w mące i ułożyć na cieście. Białka ubić na sztywno z cukrem a potem dodać kisiel i ubijać aż kisiel połączy się z pianą. Pianę wyłożyć na owoce i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 45. Upieczone ciasto wystudzić.
2milutka
zbysiowa
zewa
Dzięki :)
zewa
Madziu choć wirtualnie to częstuj się :)