Sposób przygotowania:
Kruche z jagodami
Jagody oczyszczamy z nieczystości, płuczemy i osuszamy.
Składniki na kruszonkę łączymy rozcierając je palcami do momentu aż powstaną z masy grudki czyli kruszonka.
Podane w przepisie składniki na ciasto zagniatamy i wylepiamy nim dno przygotowanej dużej blaszki. Oprószamy mąką ciasto w blaszce i wykladamy przygotowane jagody (można oprószyć cukrem pudrem). jagody zasypujemy i kruszonką.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Składniki na kruszonkę łączymy rozcierając je palcami do momentu aż powstaną z masy grudki czyli kruszonka.
Podane w przepisie składniki na ciasto zagniatamy i wylepiamy nim dno przygotowanej dużej blaszki. Oprószamy mąką ciasto w blaszce i wykladamy przygotowane jagody (można oprószyć cukrem pudrem). jagody zasypujemy i kruszonką.
Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.