Sposób przygotowania:
Ciasto słodka pokusa
Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy stopniowo cukier oraz po jednym żółtku. Na końcu dodajemy obydwie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, delikatnie miksujemy.
Masę dzielimy na dwie równe części, do jednej dodajemy kakao i miksujemy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, obydwie masy przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blasze ukośnie paski, jeden pasek jasny i jeden ciemny i tak do wykończenia mas.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Do miski wlewamy 500 ml. schłodzonej śmietany, ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz rozpuszczoną w gorącej wodzie i ostudzoną żelatynę, na końcu dodajemy posypkę waflową Kit Kat, delikatnie miksujemy.
Masę wykładamy na biszkopcie, na masę układamy herbatniki, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Na herbatniki wykładamy masę kajmakową, równomiernie rozsmarowujemy, układamy herbatniki, lekko dociskamy.
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym i śmietan-fixami. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy na wierzchu ciasta.
Posypujemy wiórkami czekoladowymi i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Masę dzielimy na dwie równe części, do jednej dodajemy kakao i miksujemy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, obydwie masy przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blasze ukośnie paski, jeden pasek jasny i jeden ciemny i tak do wykończenia mas.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Do miski wlewamy 500 ml. schłodzonej śmietany, ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz rozpuszczoną w gorącej wodzie i ostudzoną żelatynę, na końcu dodajemy posypkę waflową Kit Kat, delikatnie miksujemy.
Masę wykładamy na biszkopcie, na masę układamy herbatniki, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Na herbatniki wykładamy masę kajmakową, równomiernie rozsmarowujemy, układamy herbatniki, lekko dociskamy.
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym i śmietan-fixami. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy na wierzchu ciasta.
Posypujemy wiórkami czekoladowymi i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
mocsłodkości