Sposób przygotowania:
Maślankowe ciasto z porzeczkami
Porzeczki płuczemy i osuszamy.
Jajka wybijamy, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki, maślankę, olej i obie mąki z proszkiem do pieczenia (można dodać dowolny aromat). Miksujemy tyko do połączenia składników. Większośc ciasta przekładamy do przygotowanej dużej blaszki.
Troszkę ciasta zostawiamy. Zasypujemy ciasto porzeczkami i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Jajka wybijamy, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki, maślankę, olej i obie mąki z proszkiem do pieczenia (można dodać dowolny aromat). Miksujemy tyko do połączenia składników. Większośc ciasta przekładamy do przygotowanej dużej blaszki.
Troszkę ciasta zostawiamy. Zasypujemy ciasto porzeczkami i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.