Sposób przygotowania:
Smarowidło z kurczaka do chleba
Udka wyjąć z rosołu, ostudzić, zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości i chrząstek, rozdrobnić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Razem z mięsem i ugotowaną pietruszką wrzucić do przystawki od blendera i zmiksować na gładką masę. Jeśli masa jest sucha można podlać odrobiną rosołu. Dodać 2-3 łyżki majonezu (w zależności od naszych upodobań), doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać, przełożyć do szczelnego pojemniczka i schłodzić w lodówce. Smarować chleb lub krakersy. Można posypać posiekaną natką pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem. Ja dałam plasterki ogórka i rzodkiewki.
monikaT83
Alex_M
monikaT83
MagdaMM
Alex_M
cieszę się, że Ci się spodobał :) daj znać jak wypróbujesz :)