aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Smażona fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Chrupiąca, a zarazem delikatna w smaku smażona fasolka szparagowa w towarzystwie bułki tartej. Moja rodzina za nią przepada.

Smażona fasolka szparagowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażona fasolka szparagowa

 

Sposób przygotowania:

Smażona fasolka szparagowa
Z fasoli odcinamy oba końce. Dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą, przyprawiamy Kucharkiem i gotujemy na wolnym gazie, aż będzie prawie miękka. Następnie odcedzamy i pozostawiamy na chwilę, aby obeschła. Na patelni rozpuszczamy łyżkę margaryny i wrzucamy na nią fasolkę, przyprawiamy Magi i smażymy do momentu aż fasolka będzie lekko przypieczona. Na koniec fasolę posypujemy bułka tartą, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Bułka powinna lekko się zrumienić. Podajemy na gorąco, idealnie sprawdza się jako drugie danie do obiadu.
Smażona fasolka szparagowa
Umytą fasolkę gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem Kucharka.
Smażona fasolka szparagowa
Ugotowaną fasolkę odcedzamy i pozostawiamy do wysuszenia.
Smażona fasolka szparagowa
Obsmażamy na margarynie, aż będzei lekko chrupiąca.
Smażona fasolka szparagowa
Na koniec fasolkę obsypujemy bułką tartą, mieszamy i smażymy chwilę, aż bułka się zrumieni.