Sposób przygotowania:
Smażona mozzarella
Mozzarellę wyjmujemy z opakowania i przekładamy na sitko, odsączamy z zalewy.
Plasterek wędliny kroimy w kosteczkę. Listki bazylii myjemy i rwiemy rękoma na kilka części.
Do garnka wlewamy olej i stawiamy na gazie. Do miseczek wsypujemy mąkę, bułkę tartą i do jednej wybijamy jajko i mieszamy.
Mozzarellę przekładamy na deskę i ostrym nożykiem nacinamy kieszonkę, wyjmujemy trochę serka ze środka ( najlepiej łyżeczką ) i oprószamy solą i pieprzem.
Do środka wkładamy pokrojoną wędlinę i bazylię. Ponownie oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy nadciętą częścią i dociskamy.
Mozzarellę wkładamy kolejno do miseczek z mąką, jajkiem i bułką tartą. Mozzarellę wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy przez 4 minuty.
Plasterek wędliny kroimy w kosteczkę. Listki bazylii myjemy i rwiemy rękoma na kilka części.
Do garnka wlewamy olej i stawiamy na gazie. Do miseczek wsypujemy mąkę, bułkę tartą i do jednej wybijamy jajko i mieszamy.
Mozzarellę przekładamy na deskę i ostrym nożykiem nacinamy kieszonkę, wyjmujemy trochę serka ze środka ( najlepiej łyżeczką ) i oprószamy solą i pieprzem.
Do środka wkładamy pokrojoną wędlinę i bazylię. Ponownie oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy nadciętą częścią i dociskamy.
Mozzarellę wkładamy kolejno do miseczek z mąką, jajkiem i bułką tartą. Mozzarellę wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy przez 4 minuty.