Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Ser panierowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki smażony, panierowany ser możemy zaserwować w formie obiadu, na przykład z ziemniakami i surówką lub z żurawiną, jako przekąskę.

Ser panierowany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ser panierowany

 

Sposób przygotowania:

Ser panierowany
Ser kroimy na plastry o grubości około półtora centymetra. Na jeden talerz wysypujemy bułkę tartą, na drugim rozbijamy jajko i rozbełtujemy je widelcem. Do jajka dodajemy zioła prowansalskie, paprykę słodką, pieprz i sól.

Panierujemy ser w jajku i w bułce. Powtarzamy ten proces jeszcze raz, by panierka była gruba. Dzięki temu podczas smażenia ser nie wypłynie.

Wrzucamy ser na rozgrzany tłuszcz i smażymy przez kilka minut, aby środek zdążył się rozpuścić.
Ser panierowany
Na jeden talerz wysypujemy bułkę tartą, na drugim rozbijamy jajko i rozbełtujemy je widelcem. Do jajka dodajemy zioła prowansalskie, paprykę słodką, pieprz i sól.
Ser panierowany
Taki ser można zaserwować z ziemniakami i surówką.