peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Smażone boczniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smażone boczniaki można jeść samodzielnie lub jako dodatek do dań

Smażone boczniaki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Smażone boczniaki

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone boczniaki
Boczniaki myjemy i osuszamy. Jajko roztrzepujemy i doprawiamy solą z przyprawami. Na oddzielne talerze nasypujemy mąkę oraz bułkę tartą. Boczniaki obtaczamy kolejno w mące, jajku, bułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Rumienimy z obu stron, po czym przykrywamy i dusimy 5-10 minut na wolnym ogniu. Podajemy samodzielnie z surówkami lub jako dodatek do dań.
Smażone boczniaki
Smażone boczniaki - podajemy samodzielnie lub jako dodatek do dań