dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Smażone buraczki wg dayzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ulubiony dodatek do obiadu mojego taty.

Smażone buraczki wg dayzi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażone buraczki wg dayzi

 

Sposób przygotowania:

Smażone buraczki wg dayzi
Buraczki dokładnie myjemy, a następnie gotujemy z dodatkiem soli. Następnie odcedzamy, studzimy i obieramy. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do warzyw dodajemy sól, pieprz, cukier do smaku. Skrapiamy octem (uważać aby nie były za kwaśne). Buraczki smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Buraczki smażymy około 10 minut. Smacznego.
Smażone buraczki wg dayzi
Gotujemy buraczki w mundurkach, a następnie ostudzone obieramy ze skórki.
Smażone buraczki wg dayzi
Buraczki ścieramy na tarce i przyprawiamy do smaku.

Tagi:

buraki