Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Smażone listki brukselki ze cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny, jesienny dodatek obiadowy

Smażone listki brukselki ze  cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażone listki brukselki ze cebulką

 

Sposób przygotowania:

Smażone listki brukselki ze cebulką
Bardzo prosty do przygotowania dodatek do codziennego obiadu. Brukselkę gotujemy 3-4 minuty w osolonej wodzie tak, aby można było z łatwością obierać jej listki. Po ugotowaniu brukselkę przekładamy na durszlak, aby ociekła i trochę ostygła. Następnie obieramy ją z liści. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy cebulę na złoty kolor. Gdy cebula się podsmaży dodajemy listki brukselki i ewentualnie jeszcze masła i smażymy 2- 3 minuty razem. Brukselkę podajemy na ciepło. Można ją posypać przyprawą do sałatek np. Prymat w młynku. Można do jej przygotowania również użyć brukselki mrożonej. Życzę smacznego :)
Smażone listki brukselki ze  cebulką
Brukselkę gotujemy 3-4 minuty w osolonej wodzie.
Smażone listki brukselki ze  cebulką
Po ugotowaniu brukselkę przekładamy na durszlak, aby ociekła i trochę ostygła. Następnie obieramy ją z liści.
Smażone listki brukselki ze  cebulką
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy cebulę na złoty kolor.
Smażone listki brukselki ze  cebulką
Gdy cebula się podsmaży dodajemy listki brukselki i ewentualnie jeszcze masła i smażymy 2- 3 minuty razem.