iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna pasta śniadaniowa jajeczno-rzodkiewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Do wiosny jeszcze troszkę , za oknem śnieg ale nic nie przeszkadza aby poczuć ją już. Moja propozycja na weekend, pasta jajeczna z dużą ilością rzodkiewki. Pasuje na każde pieczywko.

Wiosenna pasta śniadaniowa jajeczno-rzodkiewkowa

Składniki:

Wiosenna pasta śniadaniowa jajeczno-rzodkiewkowa

 

 

  • 3 pęczki rzodkiewki

 

 

  • majonez 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna pasta śniadaniowa jajeczno-rzodkiewkowa
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Zimne obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Dobrze mieszamy. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce i ścieramy na tarce duże oczka.

Składniki dobrze mieszamy. Dodajemy majonez,śmietanę. Jeszcze raz dobrze mieszamy aby powstała pasta. Solimy do smaku.

Chłodzimy.