Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Smażone Zielone Pomidory.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sposób na zużycie zielonych pomidorów.

Smażone Zielone Pomidory.

Składniki:

Smażone Zielone Pomidory.

 

Sposób przygotowania:

Smażone Zielone Pomidory.
W jednej miseczce połączyć mąkę z proszkiem czosnkowym, w drugiej jajko z maślanką, w trzeciej bułkę tartą z pieprzem cayenne i czerwoną mieloną papryką. Ilość składników zależy od ilości pomidorów a ilość ostrych przypraw zależy od gustu kucharza. Rozgrzać dobrze olej, pomidory jeśli są duże pokroić w ok. 1,5 lub 2 cm plastry (ja miałem pomidorki malutkie przekrojone na pół) najpierw obtoczyć w mące, następnie w maślance i na końcu w bułce tartej i smażyć na złoty kolor ok. 3 - 4 minut z obu stron. Można podać na wiele sposobów, np. z ostrym sosem, jako dodatek do dania lub jak dusza zapragnie, smacznego.

Tagi:

jajko tarta jajka