Sposób przygotowania:
Smażony serek ze szczypiorkiem
Ser twarogowy dajemy do miseczki lekko solimy i dodajmy ok 1 łyżeczkę sody . Mieszamy lekko . Miseczkę nakrywamy np folia spożywcza i odkładamy w ciepłe miejsce na ok 3 dni.
Kiedy ser zacznie brzydko pachnąc i zmieni swoją konsystencję -zgliwi się - dojrzeje jest gotowy. Na patelnie wlewamy ok 1 łyżeczkę oleju dodajemy ser i pomału topimy go ciągle mieszając.
Mieszamy aż cały ser roztopi sie i będzie miał ładną jedwabista konsystencję . Wtedy odkładamy patelnie wbijamy 1-2 jajka i mieszamy dość mocno do połączenia się składników.
Dodajemy posiekany szczypiorek i wlewamy do miseczki. Zajadamy na ciepło lub kroimy w plastry na zimno.
Kiedy ser zacznie brzydko pachnąc i zmieni swoją konsystencję -zgliwi się - dojrzeje jest gotowy. Na patelnie wlewamy ok 1 łyżeczkę oleju dodajemy ser i pomału topimy go ciągle mieszając.
Mieszamy aż cały ser roztopi sie i będzie miał ładną jedwabista konsystencję . Wtedy odkładamy patelnie wbijamy 1-2 jajka i mieszamy dość mocno do połączenia się składników.
Dodajemy posiekany szczypiorek i wlewamy do miseczki. Zajadamy na ciepło lub kroimy w plastry na zimno.