caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Camembert smażony

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Serek na ciepło? Jak najbardziej....

Camembert smażony

Składniki:

Camembert smażony

 

Sposób przygotowania:

Camembert smażony
Na 2 duże porcje:
Obtoczyc serki w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Kłaść na mocno rozgrzanym oleju i smazyć z obu stron na złoty kolor.

Na 4 porcje
Ostrym nożem przekroić każdy ser na 2 krążki. Panierować je w roztrzepanym jaju i tartej bułce. Włożyć na 15 minut do zamrazarki. Schłodzone krążki kłaść przeciętą strona na mocno rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor, odwrócić na druga strone i również usmażyć na złoto.

Ser podawać bezpośrednio po przyrzadzeniu.

Tagi:

tarta