gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Śmietankowa rozkosz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny deser na zimno dla dzieci i nie tylko. Smakował całej rodzinie. Robi się go szybko, jedynie co, trzeba czekać aż wszystko odczeka w lodówce.

Śmietankowa rozkosz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śmietankowa rozkosz

 

  • paczka okrągłych biszkoptów
  • 4 łyżki żelatyny
  • 5 dag margaryny
  • ok. 750 ml śmietany 36%
  • pół szklanki cukru pudru
  • tabliczka czekolady

 

Sposób przygotowania:

Śmietankowa rozkosz
Śmietanę 36% ubić (ok.40 ml zostawić nie ubite) z cukrem i przygotowaną (jak podano na opakowaniu) żelatyną. Pół tabliczki czekolady poszatkować drobno. Dodać do ubitej śmietany. Wymieszać. Wyłożyć do keksówki. Włożyć do lodówki. Pozostałe pół tabliczki czekolady wymieszać w rondelku z margaryną i pozostałością nie ubitej śmietany. Odłożyć do lekkiego ostudzenia i jak już będzie zimne wylać na śmietanę. Ułożyć biszkopty na masie. Docisnąć lekko i włożyć do lodówki. Po ok. 3 godzinach można już kroić.
Śmietankowa rozkosz
Śmietankę kremową ubić a następnie dodać poszatkowaną czekoladę
Śmietankowa rozkosz
Ubitą śmietanę z czekoladą wyłożyć do keksówki.
Śmietankowa rozkosz
Pozostałość śmietany wymieszać z margaryną i czekoladą. Zagotować.
Śmietankowa rozkosz
Zimną masę wylać na ubitą śmietanę, wyłożyć biszkopty. Włożyć do lodówki.