Sposób przygotowania:
Niebiańska Rozkosz
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i ubijać dalej.Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypać do ubitych jajek.Wymieszać, wylać na wysmarowaną tłuszczem formę.Piec około 25 minut w 180 stopni.Po upieczeniu biszkopt ostudzić, nasączyć ponczem.Zagotować 2 szklanki mleka z masłem i cukrem waniliowym, dodać rozpuszczone w pozostałym mleku budynie.Chwilkę pogotować na małym ogniu.Gorącą masę budyniową wylać na ostudzony biszkopt.Wystudzić.Kawę rozpuszczalną zalać 1/3 szklanki gorącej wody.Wsypać i rozpuścić żelatynę.Ostudzić.Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem.Dodać ostudzoną kawę z żelatyną i wymieszać.Masę śmietankową wyłożyć na budyniową.Na wierzch ciasta zetrzeć gorzką czekoladę.Ciasto schłodzić w lodówce.
kasik12
Natala1210
Barbara Malafouris
czarownica
Śliweczka