Sposób przygotowania:
Smietankowo-cynamonowe Torrijas.
Mleko wlewamy do garnka i wkladamy laski cynamonu,dodajemy cukier (ja dodalam 3 lyzki)lekko zagotowac do rozpuszczenia cukru(JA GOTOWALAM OK 15 MIN) na koniec gotowania dodajemy budyñ do rozpuszczenia, wyjac laski cynamonu i mleko ostudzic.Bulke kroimy na kromki grubosci ok 1 cm.Wystudzone mleko wlewamy do talerza glebokiego i moczymy kromki aby wciagnely mleko (UWAGA NIE DLUGO BO SIE ROZLATUJA)jajka rozbijamy do miseczki i ubijamy widelcem.Namoczone kromki,obtoczyc w jajku i rumienimy na bardzo dobrze rozgrzanym oleju(wlewamy oleju na patelnie ok 1 szklanki)na talerzu mieszamy cukier z cynamonem w proszku i obtaczmy jeszcze cieple Torrijas(lub posypujemy z dwoch stron ) dokladnie bo ten cukier sie rozpusci na cieplych kromkach i stworzy jakby "lukier".Dodatkowo mozna posypac cynamonem.Mozna przybrac kolorowymi cukiereczkami.
Sarenka
A.B.
luna
Babciagramolka
kasik12
Pewnie świetnie smakuje;-)