Sposób przygotowania:
Śmietanowo-czekoladowa góra rozmaitości
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Wszystko mieszamy. Dodajemy połamane biszkopciki, żurawinę, truskawki i maliny i wszystko razem mieszamy. W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do wystudzenia. Kiedy wystygnie mieszamy z masą śmietanowo-serową , wkładamy do okrągłej miski i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie ( konsystencja będzie bardziej jak mus niż jak galaretka) Roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę . Wyciągamy mus z lodówki, przekładamy na talerz ( powinno ładnie odejść) i polewamy go płynną czekoladą. Dekorujemy truskawkami i ew. liśćmi mięty. Mi została jeszcze czekolada z polewy, więc jak zastygła połamałam ją i dołożyłam jako dekorację.
evita0007
Bilcia
Dzięki Ci bardzo :*
edytaha