iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Śniadaniowe smarowidło z jajkiem i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna wydajna pasta z jajek twarogu rzodkiewki i szczypiorku. Pasuje do każdego rodzaju pieczywa -polecam

Śniadaniowe smarowidło z jajkiem i rzodkiewką

Składniki:

Śniadaniowe smarowidło z jajkiem i rzodkiewką

 

 

Sposób przygotowania:

Śniadaniowe smarowidło z jajkiem i rzodkiewką
Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce małe oczka.Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po wystudzeniu obieramy. 3 jajka siekamy. Resztę jajek miksujemy z twarogiem. Dodajemy jogurt i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Starte rzodkiewki dodajemy do pasty. Jajka posiekane dodajemy do pasty. Wszystko razem mieszamy już łyżką i dodajemy pokrojony drobno szczypiorek. Pastę chłodzimy i podajemy do kanapek