Sposób przygotowania:
Śnieg Jabłkowy
Rodzynki sparzyć, osączyć i osuszyć. Cytrynę sparzyć, osuszyć, otrzeć skórkę, wycisnąć sok.
Umyte jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryn. Doprawić cukrem, wymieszać z twarożkiem, skórką cytryn oraz rodzynkami. Wstawić do lodówki i dobrze schłodzić.
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać ze schłodzonymi jabłkami. Deser nałożyć do pucharków. Ozdobić ćwiartkami jabłka i listkami mięty.
Umyte jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryn. Doprawić cukrem, wymieszać z twarożkiem, skórką cytryn oraz rodzynkami. Wstawić do lodówki i dobrze schłodzić.
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać ze schłodzonymi jabłkami. Deser nałożyć do pucharków. Ozdobić ćwiartkami jabłka i listkami mięty.