Sposób przygotowania:
Śnieżka
Żelatynę rozpuścić w 1\2szkl.gorącej wody,ostudzić.2szkl.mleka zagotować,w pozostałym wymieszać proszek budyniowy i jajka,wlać do gotującego się mleka i mieszając gotować na małym ogniu,aż masa zgęstnieje,ostudzić.Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i cały czas ucierają,stopniowo dodawać budyń,gdy masa będzie jednolita,połączyć ją z żelatyną.Dno tortownicy(24cm) wyłożyć biszkoptami i skropić je rumem,na biszkopty wylać1\2masy,następnie znowu ułożyć biszkopty,skropić rumem,na nie wyłożyć resztę masy,wyrównać i włożyć do lodówki.Galaretkę rozpuścić w 1szkl.gorącej wody i ostudzić.Mleko w proszku rozprowadzić w 1\2szkl.wody,zagotować i gorące wymieszać z zimną galaretką(wtedy mleko się zważy i powstanie nam efekt płatków śniegu),ostudzić.Na stężałą masę budyniową,wyłożyć ulubione owoce,zalać wystudzoną galaretką i wstawić do lodówki na minimum 2-3godz.
zuzi
Ps.Jesteś świetna i masz zarombiste przepisy.
Funia
Dołączam się do komentarza zuzi!