Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Soczewica z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Soczewica z pieczarkami w sosie pomidorowym

Soczewica z pieczarkami

Składniki:

Soczewica z pieczarkami

 

  • 0,5 kg ugotowanej soczewicy
  • 300 ml bulionu grzybowego
  • 1 cebula
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Soczewica z pieczarkami

Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki i smażymy razem, dodajemy mąkę, zasmażamy. Wlewamy bulion grzybowy, koncentrat, dodajemy soczewicę i zagotowujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem.


Tagi:

soczewica