Sposób przygotowania:
Kotlety pieczarkowe z kapustą
Młodą kapustę drobno posiekać do miski i zalać wrzątkiem na 10 minut, wylać na durszlak.
Cebulę drobno pokrojoną na oleju podsmażyć z cukrem na złocisto, następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć mieszając do odparowania wody.
Wystudzone pieczarki pałką blendera nie za drobno zmiksować, potem do pieczarek wsypać sparzoną kapustę, posiekany koperek, sól, pieprz mielony, jajka, tartą bułkę, mąkę ziemniaczaną, paprykę słodką i wszystko wyrobić ręką dokładnie, jeśli masa jest za luźna to dodać tartej bułki .
Ręką formować nie za duże kulki, kłaść na gorący olej na patelni i lekko je spłaszczyć, smażyć na rumiano na średnim ogniu.
Podawać z czym się lubi, my je lubimy z mizerią, sałatą jako samodzielne danie.
Cebulę drobno pokrojoną na oleju podsmażyć z cukrem na złocisto, następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć mieszając do odparowania wody.
Wystudzone pieczarki pałką blendera nie za drobno zmiksować, potem do pieczarek wsypać sparzoną kapustę, posiekany koperek, sól, pieprz mielony, jajka, tartą bułkę, mąkę ziemniaczaną, paprykę słodką i wszystko wyrobić ręką dokładnie, jeśli masa jest za luźna to dodać tartej bułki .
Ręką formować nie za duże kulki, kłaść na gorący olej na patelni i lekko je spłaszczyć, smażyć na rumiano na średnim ogniu.
Podawać z czym się lubi, my je lubimy z mizerią, sałatą jako samodzielne danie.