rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Sok wieloowocowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Owoców jeszcze wiele nie mam, ale udało się pozbierać po odrobinie malin, czarnych porzeczek i agrestu dzięki czemu zrobiłam taki pyszny soczek.

Sok wieloowocowy

Składniki:

Sok wieloowocowy

 

  • Na ok 4 l soku:

 

Sposób przygotowania:

Sok wieloowocowy
Uzbierane owoce przepłukujemy pod bieżącą wodą. W sokowniku umieszczamy naprzemiennie owoce np. maliny- odrobina cukru- porzeczki- cukier- agrest- cukier- skórka z cytryny- maliny- cukier- agrest- cukier- porzeczka- cukier.

Całość stawiamy na wolnym ogniu i gotujemy. Gdy na spodzie sokownika uzbiera się więcej soku przelewamy do wyparzonych butelek i szczelnie zakręcamy.

Odstawiamy do góry dnem aż do ostudzenia.