kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Świeży sok wieloowocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Świeży sok z jabłek, gruszek oraz rabarbaru .

Świeży sok wieloowocowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Świeży sok wieloowocowy

 

Sposób przygotowania:

Świeży sok wieloowocowy
Zaczynamy od umycia naszych produktów po czym jabłka kroimy na ćwiartki wycinamy z nich środki (skórki nie obieramy). Gruszki podobnie jak jabłka kroimy na ćwiartki tyle że nie wycinamy środka pozbywamy się tylko tylnej części i ogonka. Rabarbar obieramy z wierzchniej części i kroimy na małe kawałki. Po kolei wrzucamy owoce do sokownika, ja zacząłem od rabarbaru następnie jabłka i gruszki . Wyprodukowane kolejno soki przelewamy do wspólnego naczynia i dolewamy wody do smaku, sam sok jest jak dla mnie zbyt słodki. Smacznego.
Świeży sok wieloowocowy
Wszystkie składniki do przygotowania soku .
Świeży sok wieloowocowy
Obrane i pokrojone w ćwiartki świeże gruszki .
Świeży sok wieloowocowy
Obrane i pokrojone w ćwiartki świeże jabłka .
Świeży sok wieloowocowy
Produkcja naszego soku dla przykładu z gruszki .