Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sól lawendowa do celów kuchennych :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Inspiracja przyprawami kuchni prowansalskiej .

Sól lawendowa do celów kuchennych :

Składniki:

Sól lawendowa do celów kuchennych :

 

 

Sposób przygotowania:

Sól lawendowa do celów kuchennych :
Zmieszać dokładnie sól z proszkiem lawendowym .Przesypać do szczelnego - suchego słoiczka. Włożyć ,,kłoski " suszonej lawendy by sól nie straciła aromatu. Szczelnie zamknąć .Używać do aromatyzowania potraw rodem z kuchni prowansalskiej. Doskonale komponuje się z innymi ziołami prowansalskimi . Ja łączę ją z aromatem zaparzonej w małej ilości wody herbaty lawendowej i miodem lawendowym . A proszek lawendowy robię ocierając susz kwiatów lawendy ( jak majeranek ) i mieląc go w elektrycznym młynku do kawy . A lawendę suszoną kupuję w sklepie z herbatami i kawami.

Tagi:

lawendowa