Sposób przygotowania:
Sorbet cytrynowy
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody. Gdy
spęcznieje, wlać 1 szklankę gorącej wody, dodać cukier
i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż
żelatyna i cukier się rozpuszczą. Ostudzić, połączyć z
sokami owocowymi i szampanem, zamieszać, przelać do
naczynia, w którym się będzie zamrażać, i wstawić do
zamrażalnika na 3 godziny. Po wyjęciu ubić masę
mikserem i ponownie zamrażać 2 godz. Sorbet przed
podaniem pozostawić na 15 min w temp. pokojowej.
Podawać w pucharkach, przybrany plasterkami cytryny.
spęcznieje, wlać 1 szklankę gorącej wody, dodać cukier
i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż
żelatyna i cukier się rozpuszczą. Ostudzić, połączyć z
sokami owocowymi i szampanem, zamieszać, przelać do
naczynia, w którym się będzie zamrażać, i wstawić do
zamrażalnika na 3 godziny. Po wyjęciu ubić masę
mikserem i ponownie zamrażać 2 godz. Sorbet przed
podaniem pozostawić na 15 min w temp. pokojowej.
Podawać w pucharkach, przybrany plasterkami cytryny.