Sposób przygotowania:
Sorbet malinowo-kawowy
Maliny obrać z szypułek,opłukać na sitku w bieżącej wodzie,osą- -czyć.Przesypać do miksera z komorą wraz z cukrem pudrem i zmiksować.Zaparzyć wrzątkiem z 2-3 łyżki kawy mielonej,odczekać 3 min.potem przecedzić przez sitko do dużej szklanki napar,a fusy wyrzucić.Napar po ostudzeniu połączyć z musem malinowym,przemieszać i przełożyć do pojemnika na lody lub sorbet.Wstawić pojemnik z zawartością do zamrażalnika na 1-2 godzin.Co pół godziny otworzyć zamrażalnik i pomieszać w masie widelcem.Po upływie czasu wyjąć z zamrażalnika pojemnik i na 5 min. przed podaniem nabierać gałkarką sorbet do czarek do zimnych deserów.Udekorować desery ocukrzonymi plasterkami limetek,na których skórkę wcześniej sparzyć.