p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Sorbet malinowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

własnej roboty sorbet malinowy

Sorbet malinowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sorbet malinowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sorbet malinowy
Maliny opłukać i dokładnie osączyć, wlać 1 łyżkę soku z cytryny i zasypać 3 łyżkami cukru. Odstawić maliny aż puszczą sok a następnie wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Kiedy będą prawie zamrożone zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do pojemnika z pokrywką i wstawić z powrotem do zamrażarki na kilka godzin. Nakładać zwykłą łyżką, podawać w pucharkach do deserów. Posypać dodatkowo świeżymi malinami
Sorbet malinowy
Etap 1
Sorbet malinowy
Etap 2
Sorbet malinowy
Etap 3