margro

margro

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Sorbet porzeczkowy..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naprawde dobry przepis!!!! Serdecznie polecam!!!

Sorbet porzeczkowy..

Składniki:

Sorbet porzeczkowy..

 

  • 15 dag czerwonych porzeczek
  • 8 dag cukru pudru
  • 200 ml czerwonego szampana
  • 2 dag orzeszków pinii
  • 2 gałązki melisy.

Sposób przygotowania:

Sorbet porzeczkowy..
Opłukać porzeczki, oberwać szypułki, osuszyć i zmiksować z cukrem pudrem. Zalać szampanem i odstawić na 4 godziny do schłodzenia. Po 30 minutach wymieszać i ponownie wstawić do zamrażarki. Orzeszki pinii zrumienić na patelni bez tłuszczu. Masę nałożyć do pucharków, obsypać orzeszkami oraz udekorować melisą. Można dodać na wierzch bitej śmietany.