Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Sorbet truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Deser, który przywodzi na myśl smak lata.

Sorbet truskawkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sorbet truskawkowy

 

  • 50 dag truskawki,
  • 2-3 łyżki sok z cytryny,
  • 2-3 łyżki cukier,
  • 2-3 łyżki sok pomarańczowy,
  • wedle uważania woda mineralna

Sposób przygotowania:

Sorbet truskawkowy
Truskawki skrapiamy sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy, następnie zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 30- 60 minut. Następnie miksujemy je przy użyciu blendera dodając odrobinę gazowanej wody mineralnej. Gdy uzyskamy jednolitą masę, wówczas przekładamy ją do pojemnika, zamykamy i wkładamy do zamrażalnika na około 2 godziny. Po upływie tego czasu przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy i podajemy.
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy