Sposób przygotowania:
Sorbet truskawkowy
Przygotować syrop. Do rondelka wlać wodę i dodać cukier, zagotować. Gotowy syrop wystudzić.
Truskawki zmiksować na mus. Dodać sok z cytryny i wystudzony syrop. Wszystko zmiksować i przelać do pojemnika. Pojemnik przykryć i wstawić do zamrażarki. Mrozić ok 5-6 godzin.
Co godzinę pojemnik wystawić z zamrażarki i całość zmiksować. Po 5-6 godzinach sorbet jest gotowy.
Jeśli sorbet planujemy podać następnego dnia i zostawimy na dłużej w zamrażarce to przed podaniem trzeba wystawić z zamrażarki aby trochę odpuścił i dopiero nakładać łyżką do lodów.
Masę truskawkową można także wlać do pojedynczych foremek na lody.
Truskawki zmiksować na mus. Dodać sok z cytryny i wystudzony syrop. Wszystko zmiksować i przelać do pojemnika. Pojemnik przykryć i wstawić do zamrażarki. Mrozić ok 5-6 godzin.
Co godzinę pojemnik wystawić z zamrażarki i całość zmiksować. Po 5-6 godzinach sorbet jest gotowy.
Jeśli sorbet planujemy podać następnego dnia i zostawimy na dłużej w zamrażarce to przed podaniem trzeba wystawić z zamrażarki aby trochę odpuścił i dopiero nakładać łyżką do lodów.
Masę truskawkową można także wlać do pojedynczych foremek na lody.
SylaUla