Sposób przygotowania:
Jogurtowe babeczki z porzeczkami
Porzeczki odrywamy od gałązek i przekładamy na cedzak, myjemy i odsączamy z wody.
Do miski wkładamy jogurt i oba cukry, olej i wybijamy jajko, mieszamy.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy, dokładamy odsączone z wody porzeczki i ponownie mieszamy.
Przygotowane ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 - 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wkładamy jogurt i oba cukry, olej i wybijamy jajko, mieszamy.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy, dokładamy odsączone z wody porzeczki i ponownie mieszamy.
Przygotowane ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 - 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
SylaUla
kuchenny świat