Sposób przygotowania:
Deser z nasion chia z sorbetem truskawkowym
Do miski wsypujemy nasiona, wlewamy mleko. Mieszamy, dodajemy miód, mieszamy jeszcze raz. Odstawiamy aż nasze nasiona podwoja objętość.
Od czasu do czasu porządnie mieszamy. Nakładamy nasiona do szklaneczek. Zamrożone truskawki wsypujemy do wysokiego naczynia, dodajemy cukier puder i blendujemy na jednolitą masę.
Będzie gęsta ponieważ utworzą się lody.
Lody truskawkowego nakładamy na nasiona chia. Podajemy ozdobione np, gwiazdkami.
Od czasu do czasu porządnie mieszamy. Nakładamy nasiona do szklaneczek. Zamrożone truskawki wsypujemy do wysokiego naczynia, dodajemy cukier puder i blendujemy na jednolitą masę.
Będzie gęsta ponieważ utworzą się lody.
Lody truskawkowego nakładamy na nasiona chia. Podajemy ozdobione np, gwiazdkami.