kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Sorbet z mleka kokosowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sorbet z mleka kokosowego, sorbet z mleka kokosowego

Sorbet z mleka kokosowego

Składniki:

Sorbet z mleka kokosowego

 

  • 16 dag cukru pudru
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z limonki
  • 500 ml mleka kokosowego
  • 250 ml wody

 

Sposób przygotowania:

Sorbet z mleka kokosowego
Cukier zalać połową szklanki wody i podgrzewać aż się rozpuści. Po czym zwiększyć ogień i gotować ok. minuty. Zdjąć z ognia, pozostawić do wystygnięcia. Wymieszać z mlekiem, pozostałą wodą i sokiem z limonki. Wlać do plastikowego naczynia. Lekko zmrozić. Co jakiś czas pomieszać.