mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sos 1000 wysp

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealny sos do wędlin i nie tylko:)

Sos 1000 wysp

Składniki:

Sos 1000 wysp

 

  • 2 jaja
  • 1 ogórek konserwowy
  • 200 ml majonezu
  • 200 ml ketchupu
  • 1 cebula
  • 1 szczypta pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Sos 1000 wysp
Jajka gotuje na twardo. Studzę, obieram ze skorupek, drobno siekam lub ścieram na tarce na małych oczkach.
Ogórki konserwowe kroję w małą kosteczkę. Cebulę obieram i też drobno siekam. Mieszam wszystkie składniki z majonezem i ketchupem.
Doprawiam całość do smaku pieprzem. Odstawiam na pół godziny do lodówki.
Po schłodzeniu podaję do kiełbasek, wędlin i mięs.