noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

sos brzoskwiniowy-alkoholowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ten sos nadaje się do lodów lub np. do klusek na parze

sos brzoskwiniowy-alkoholowy

Składniki:

sos brzoskwiniowy-alkoholowy

 

  • Szklanka syropu z brzoskwiń,
  • 1 kieliszek białego, słodkiego wina,
  • 50 ml brandy,
  • łyżeczka maki ziemniaczanej,
  • sok z cytryny,
  • odrobina cukru

Sposób przygotowania:

sos brzoskwiniowy-alkoholowy
Syrop zagotowujemy, kiedy zaczyna wrzeć dolewamy dwie łyżki wody zmieszane z łyżeczka mąki ziemniaczanej, cały czas mieszajac gotujemy jeszcze przez minutę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy z winem, brandy i odrobiną soku z cytryny. Doprawiamy odrobiną cukru.

Tagi:

mak