Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Sos francuski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Świetny do pieczonego indyka i cielęciny!

Sos francuski

Składniki:

Sos francuski

 

  • 1 cebula,
  • 1 jabłko,
  • 1 mały seler,
  • 5 łyżek drobno pokrojonych korniszonów,
  • 2 łyżki rodzynek,
  • 1/2szkl.bulionu,
  • 1/2szkl.czerwonego wina,
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Sos francuski
Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oleju,dodać drobno starty seler i jabłko,chwilę smażyć i dodać bulion i wino,wsypać korniszony oraz opłukane w ciepłej wodzie rodzynki.Wymieszać i gotować na małym ogniu ok.10min.