zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2406]

Sos jogurtowo - majonezowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszny sos na jogurcie naturalnym i majonezie z dodatkami to świetna propozycja do jajek, mięs na zimno czy sera.

Sos jogurtowo - majonezowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos jogurtowo - majonezowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sos jogurtowo - majonezowy
Obraną cebulę, paprykę oraz ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać. Do przygotowanej miski przełożyć jogurt i majonez a także pokrojone wcześniej składniki razem z czosnkiem. Dodać do smaku sól i pieprz. Wszystko wymieszać i odstawić sos do przegryzienia się smaków na co najmniej pół godziny. W razie potrzeby jeszcze doprawić. 
Sos jogurtowo - majonezowy
składniki do sosu pokroić i dodac jogurt oraz majonez
Sos jogurtowo - majonezowy
wszystko wymieszxac i ewentualnie doprawić