szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

sos jogurtowo-smietanowy na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

jogurtowo-śmietanowy sos do dan z ryb

sos jogurtowo-smietanowy na zimno

Składniki:

sos jogurtowo-smietanowy na zimno

 

Sposób przygotowania:

sos jogurtowo-smietanowy na zimno
Jogurt wymieszać z kwaśną śmietaną, dodać koperek i zielona pietruszkę,doprawić solą i pieprzem.Pietruszke można zastąpić posiekaną kolendrą.Sos jest doskonały przystawek z ryb lub jako dip do ulubionych przekąsek.Jeśli ktoś lubi można dodać przecisnięty przez praskę ząbek czosnku,wtedy sos nabierze ostrzejszego charakteru.Przed podaniem schłodzić w lodówce przynajmniej pół godziny.