kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Sos karmelowo-rodzynkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos karmelowo-rodzynkowy, sos karmelowo-rodzynkowy

Sos karmelowo-rodzynkowy

Składniki:

Sos karmelowo-rodzynkowy

 

  • 1,5 szklanki bulionu
  • 2 dag masła
  • 2 dag mąki
  • 1 łyżka karmelu
  • pół szklanki czerwonego wina
  • 1 cebula
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 10 dag rodzynek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sos karmelowo-rodzynkowy
Obrać cebule i posiekać, wsypać na rozgrzane masło, zeszklić. Wymieszać z mąką, zalać winem, wywarem i sokiem z cytryny. Stale mieszać. Podgrzewać na małym ogniu do zgęstnienia. Przyprawić, wymieszać z karmelem i sparzonymi rodzynkami. Podgrzać.